Actueel

In eerste instantie had ik hier een kopje ‘Nieuws’ gedacht. Maar bij nader inzien vond ik Actueel toch beter. Ik ben uiteindelijk ook geen nieuwsmedia om het eens in modern Nederlands te zeggen. Het zal hier inderdaad vaak ook meer gaan om iets wat staat te gebeuren en waarover dan vanuit historisch oogpunt wat te melden valt dat voor lezers interessant kan zijn.

Brengt dit u op een idee en weet u iets waaraan hier aandacht zou moeten worden geschonken? Twijfel niet en neem contact op via: hansvdijk51@kpnmail.nl

voor een singletje
Nieuw pand op nummer 63 (2)

Een 100-jarige in ons midden

‘Je kunt ook te actueel willen zijn. Ik had ergens uit begrepen dat de firma Tempel binnenkort 100 jaar zou bestaan.’ Dat schreef ik eind 2021 op deze plaats. Bij nader inzien bleek dat pas in 2023 van een jubileum kon worden gesproken. Maar nu u dit leest is dat jaar al begonnen en in de komende tijd zal er wel ruchtbaarheid aan worden gegeven. Het is tegenwoordig veel minder vanzelfsprekend dan vroeger dat een bedrijf lang in dezelfde familie blijft. Daarom eens een kijkje genomen in de geschiedenis van een Ermelose zaak.

Meer zicht op 100 jaar Tempel
Pension Bokhorst in 1910

Pension Bokhorst

Actueel is het feit dat er binnenkort een oud gebouw gaat verdwijnen. Het houdt  de gemoederen vooral nogal bezig vanwege datgene wat er voor terugkomt en dat is te begrijpen. Maar wat was dit gebouw op de hoek van de Frederik Hendriklaan ooit?  En wanneer en waarom werd het gebouwd?

Lees meer over dit gebouw