Met de trein naar de Veluwe

Voor lange namen gebruiken wij graag afkortingen. Daarbij gaat de betekenis op den duur meestal verloren. Bijna niemand zal bij de naam VARA nog denken aan Arbeiders Radio Amateurs. Bij de NS ligt dat anders. De volledige naam Nederlandse Spoorwegen is bij iedereen wel bekend. Maar waarom dat meervoud? Het bedrijf is het resultaat van een fusie van vier spoorwegmaatschappijen. Na enkele tussenstappen kwam het in 1937 tot een volledig samengaan.
Tot die tijd verzorgde de Nederlandse Centraal-Spoorweg-Maatschappij (NCS) de treindienst tussen Utrecht en Zwolle. Rond 1890 kwam de Noordwest-Veluwe in trek bij de toerist en de maatschappij wilde van die populariteit wel een graantje meepikken. Kort na de eeuwwisseling begon de maatschappij met het uitgeven van wandelkaarten. Deze bevatten wandelroutes en bijzonderheden uit de streek. Aan de achterkant was een mooie kaart afgedrukt.

De NCS verzorgde ook het zogenaamde ‘Kippenlijntje’ van Nijkerk over Barneveld naar Ede.

De tekst werd geïllustreerd met foto’s die ook werden benut voor eigen prentbriefkaarten. Om het geheel compleet te maken stond daarop ook het treintarief vermeld.

Herinnert u zich deze nog?